Σωλήνας PPR Θερμοκόλλησης

Σωλήνας PPR Θερμοκόλλησης
 Η δομή του υλικού και η λεία υφή της επιφάνειας εξασφαλίζουν χαμηλές απώλειες τριβής πού έχουν ως αποτέλεσμα τη χαμηλή αντίσταση και τη μικρή πτώση της πίεσης στις σωληνώσεις.Tο υλικό που χρησιμοποιείται έχει υψηλή μείωση του δείκτη ήχου και περιορισμό της διάδοσης του, διαμέσου των σωλήνων με αποτέλεσμα τη χρησιμοποίηση μικρότερων διατομών πλαστικών σωλήνων για την ίδια ποσότητα νερού.
 

Σωλήνες Aqua plus με Υαλονήματα

Οι νέοι σωλήνες Aqua-Plus-GF σχεδιάζονται, παράγονται και ελέγχονται για την ποιότητά τους, σύμφωνα με τα πρότυπα που ισχύουν για τους απλούς σωλήνες πολυπροπυλενίου (EN 15874 & DIN 8077/78) και σε συμφωνία με την ειδική οδηγία HR 3.28 του Γερμανικού Ινστιτούτου SKZ.
Το πολυπροπυλένιο που χρησιμοποιείται για τους τριστρωματικούς σωλήνες Aqua-Plus-GF (με μηχανική ενίσχυση υαλονημάτων στο μεσαίο στρώμα), χαρακτηρίζεται ως πολυπροπυλένιο random ειδικής κρυσταλλικότητας (PP-R 112) και εξαιτίας των υψηλών μηχανικών αντοχών του (ιδιαίτερα σε υψηλές θερμοκρασίες) και της μεγάλης διάρκειας ζωής του, κατατάσσεται σύμφωνα με τα DIN 8077/78 (έκδοση 2007) στην κατηγορία MRS 11,2.0 MPa (PP-R 112), σε αντίθεση με το απλό PP-R που βρίσκεται στην κατηγορία MRS 8.0 MPa (PP-R 80).

Βασικό πλεονέκτημα των σωλήνων Aqua Plus με υαλονήματα είναι η μείωση της θερμικής γραμμικής διαστολής κατά 60%( 0,035mm/m/°C ) σε σχέση με τους απλούς σωλήνες Πολυπροπυλενίου.

Οι σωλήνες και τα εξαρτήματα της Interplast υπερκαλύπτουν τις προδιαγραφές που ορίζονται από τις Ευρωπαϊκές νόρμες EN, τα παγκοσμίως αποδεκτά Γερμανικά πρότυπα DIN, τα Ισπανικά UNE, τα Βρετανικά BS και τα Αμερικανικά ASTM. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι σωλήνες και τα εξαρτήματα να μην παρουσιάζουν ποτέ απόκλιση από τις προδιαγραφές στους τακτικούς εξαμηνιαίους ελέγχους που πραγματοποιούν επίσημα Ινστιτούτα και αφορούν τυχαία δοκίμια από την παραγωγή και από τον αποθηκευτικό χώρο.
Επιστέγασμα των παραπάνω είναι ότι oι σωλήνες και τα εξαρτήματα της Interplast διαθέτουν πιστοποίηση προϊόντος από τους παρακάτω οργανισμούς καλύπτοντας συνολικά περισσότερα από 25 πιστοποιητικά.
 • TUV Γερμανίας για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά EN ISO 9001:2008.
 • ΕΒΕΤΑΜ Ελλάδας για τις φυσικές και μηχανικές ιδιότητες των σωλήνων PE-X, PP-H, PVC και PP-R. Αφορά έλεγχο των διαστάσεων των σωλήνων και των εξαρτημάτων, μέτρηση του βαθμού δικτύωσης για τους σωλήνες PEX, μικροσκοπικό έλεγχο ομογενοποίησης, δοκιμές στην κρούση, δοκιμές σε πίεση σε συνδυασμό με διαφορετικές θερμοκρασίες και έλεγχο της γραμμικής διαστολής.
 • SKZ Γερμανίας για τις φυσικές και μηχανικές ιδιότητες των σωλήνων PE-X, PE-MDX, PE-RT, PB, PP- H και PP-R. Επιπλέον οι σωλήνες αποχέτευσης από ΡΡ-Η διαθέτουν πιστοποιητικό ακαυστότητας. Αφορά έλεγχο των διαστάσεων των σωλήνων και των εξαρτημάτων, μέτρηση του βαθμού δικτύωσης για τους σωλήνες PEX, μικροσκοπικό έλεγχο ομογενοποίησης, δοκιμές στην κρούση, δοκιμές σε πίεση σε συνδυασμό με διαφορετικές θερμοκρασίες και έλεγχο της γραμμικής διαστολής.
 • SKZ Γερμανίας για τις φυσικές και μηχανικές ιδιότητες των εξαρτημάτων PP-R.
 • DVGW Γερμανίας για την καταλληλότητα των σωλήνων PP-R στο πόσιμο νερό. Αφορά ελέγχους στους 20 °C και στους 60 °C για τη γεύση, την οσμή, την ανάπτυξη μικροοργανισμών, τη μετανάστευση ουσιών και μετάλλων που αφορούν τη δημόσια υγεία (κάδμιο, αρσενικό κ.λ.π.)
 • AENOR Ισπανίας για τις φυσικές και μηχανικές ιδιότητες των σωλήνων PEX και PPR.
 • CSA Καναδά για τις φυσικές και μηχανικές ιδιότητες των σωλήνων PE-X, όπως και για την καταλληλότητα τους στο πόσιμο νερό.
 • GOST Ρωσίας για τις φυσικές και μηχανικές ιδιότητες των σωλήνων PE-X, PP-R, PP-R με αλουμίνιο και για τα ορειχάλκινα εξαρτήματα, όπως και για την καταλληλότητα τους στο πόσιμο νερό.
 • SEPRO Ουκρανίας τις φυσικές και μηχανικές ιδιότητες των σωλήνων PE-X, PP-R, PP-R με αλουμίνιο, ΡΡ-Η και για τα ορειχάλκινα εξαρτήματα.
 • ΖΙΚ Κροατίας τις φυσικές και μηχανικές ιδιότητες των σωλήνων PE-X, PP-R, PP-R με αλουμίνιο, όπως και για την καταλληλότητα τους στο πόσιμο νερό.
 • MPA-NRW Γερμανίας για τη διαπερατότητα από το οξυγόνο των σωλήνων Como-Pex και Como-Floor Oxygen Barrier.
 • WRAS-NSF Μεγάλης Βρετανίας για την καταλληλότητα των σωλήνων PE, PEX και PP-R στο πόσιμο νερό.
Παράλληλα οι σωλήνες ελέγχονται περιοδικά από τα εργαστήρια του ΕΛΟΤ ως προς τις μηχανικές τους αντοχές και από το Γενικό Χημείο του Κράτους για την καταλληλότητά τους στο πόσιμο νερό.

© 2024 Κ. Κυριάκογλου ABEE. All rights reserved. Designed by TotalWeb.

OKΣτον διαδικτυακό μας τόπο χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία.
Επιλογές cookies | Διαβάστε περισσότερα...